Hans Repsgård, Affärschef

Läs om Hans arbete som affärschef.

Hejsan Hans, vad gör du som affärschef?

Hejsan!

Jag har det totala ansvaret för affärsområdet Maskin med ekonomi, produktion, personal och maskinerna/utrustningar. Jag ansvarar även för att vi följer de rutiner processer vi har i bolaget och att medarbetarna är motiverade och känner ett engagemang i det dagliga.

Hur ser en typisk dag ut?

Det är mycket möten, med uppdateringar i produktionen framför allt men också på bolagsnivå i och med att jag tillhör ledningsgruppen. Sedan behöver jag också hålla mig uppdaterad på marknaden och vad som sker gällande maskiner, regelverk etc.

En stor del av arbetet går åt till planering/beläggning samt kunder. Det gäller att ligga långt fram i planeringen. För säsongen 2022 började vi planera för arbeten redan under hösten 2021. Det är dels på den interna marknaden, som är vår bas, men även den externa, som svarar för ca 30% av vår totala beläggning. Externt/Internt gäller det att vi marknadsför oss på ett bra sätt genom ständig kontakt med kunderna. Man får ligga i förväg hela tiden för om man kommer lite sent har de externa kunderna redan valt andra leverantörer. Så vi är ute tre till sex månader framåt. Utöver de stora gula maskinerna har vi också small equipment som vi jobbar med internt och externt och som är en viktig del av Maskinpoolen.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är kollegorna och det samarbete vi har. Just sammanhållningen och att vi gör saker tillsammans är en viktig del i mitt ledarskap. Sen att jag kan vara med och påverka och bidra till en hållbar infrastruktur är också något som känns jättebra.

Hur har din resa inom järnvägen sett ut?

Min resa började när jag 1976 blev anställd på SJ. Det var en kollega som frågade om jag var intresserad för att de sökte folk. Jag hade precis slutat gymnasiet och tänkte att jag hoppar på det. Det var mitt första riktiga jobb. Jag började som arvodist som det hette på den tiden och tänkte bara vara där lite kort men jag blev kvar för det var så intressant. Jag kom tidigt in på maskiner. 1978 halkade jag in på maskinsidan och sedan dess har jag varit kvar.

Efter SJ var jag på banverket när det 1997 hände en avgörande sak. Då slutade jag på banverket och började hos en privat maskinentreprenör där jag jobbade från 1997 till 2005 när Strukton kom och köpte upp bolaget. Jag fick frågan om jag ville jobba på Strukton och sedan dess har jag varit här. Jag har hållit på med maskiner hela mitt arbetsliv, träffat otroligt mycket människor och varit på många olika projekt – allt från Malmbanan i norr till Öresundsbron i söder. Danmark/Norge har jag också arbetat mycket i.

Har du alltid haft ett intresse för maskiner?

Ja det har jag. Mitt första år på SJ fick jag testa på mycket olika saker. Jag var bantekniker och hantlangare till svetsare men när jag sedan fick chansen att hoppa på det här med maskiner då tog jag den. Jag tyckte det var roligt och jag fick resa mycket över hela Sverige. Så jag fastnade redan där för detta.

Vad skulle du säga är de största utmaningarna?

Det är att få med sig alla så att man verkligen gör jobbet tillsammans. Jag har märkt under årens lopp att du som chef är oerhört beroende av din personal och av att få ut det mesta av din personal och de du har kring dig. Det gäller att få dem att må bra och trivas. Har du en anställd som mår bra då får du också ut 100% av denne. Jag försöker bygga bort mig själv i mitt ledarskap och ge mycket ansvar, bekräftelse och beröm till de som jobbar här. Det är viktigt i mitt ledarskap. Alla är lika viktiga.

Hur ser du på framtiden?

Det är en jättespännande framtid vi har. Vi står inför utmaningar, det gör man alltid, men vi har en bra position på marknaden när det gäller maskiner. Där är vi starka.

Vad skulle du säga till den som funderar på att söka sig till järnvägen?

Det är ett roligt, utmanande och meningsfullt jobb där man jobbar i rätt bransch för att bidra till ett hållbart samhälle. Det tycker jag är roligt. Tillsammans utvecklar vi en hållbar järnväg för ett hållbart samhälle.

På Strukton finns också stora möjligheter att utvecklas på företaget så länge intresset och engagemanget finns där.