Referensuppdrag

Västkustbanan Syd och dubbelspårsutbyggnad Ängelholm – Maria

Dubbelspåret är en nödvändighet på den hårt trafikerade sträckan

På Västkustbanan Syd utför vi för Trafikverkets räkning drift och underhåll på 600 km spår och 469 spårväxlar. På sträckan Ängelholm-Maria station i Helsingborg byggde vi nyligen tillsammans med Skanska också dubbelspår. Sträckan är hårt trafikerad och 24 kilometer lång. Det nya spåret har möjliggjort för fler tågavgångar, kortare restider och en miljövänligare trafik. I uppdraget ingick nya kontaktledningar, nya växlar och ett helt nytt spår samt signalteknik och ett nytt ställverk.

Underhållsuppdraget på Västkustbanan Syd sträcker sig i stora drag från Eldsberga i norr till Helsingborg i söder och från Helsingborg i väster till Hässleholm i öster. Totalt ingår 18 stycken bandelar i uppdraget.

Uppdraget startade i april 2021 och sträcker sig till mars 2026 med möjlighet till förlängning i två år.

Håkan Lundgren

Distriktschef Underhåll Syd


010 - 480 50 00

Våra tjänster

Här hittar du mer information om vårt tjänsteområde Underhåll

Läs mer om Underhåll