Välkommen till våra utbildningar

Strukton har både tekniska och icketekniska utbildningar för Trafikförvaltningens och Trafikverkets spåranläggningar. I vår kunskapsportal hittar du aktuella utbildningar, kursstarter och behörighetskrav.

Utbilda dina medarbetare hos oss på Strukton! Om du inte redan är kund hos oss, måste du registrera ditt företag innan du kan få tillgång till portalen.

Checklista steg för steg

 • 3. Skaffa intyg om trafikmedicinsk hälsoundersökning

  Innan kursstart behöver samtliga deltagare genomgå en trafikmedicinsk hälsoundersökning. I den ingår ett alkohol- och drogtest. Boka in undersökningen i god tid innan kursstart för att vara säker på att du hinner få provsvaren och blir godkänd.

  • Hälsoundersökningen ska genomföras av en läkare som är godkänd av trafikförvaltningen att utföra dessa undersökningar.
  • Du bokar själv ditt läkarbesök.
  • Skriv gärna ut aktuella blanketter och ta med till läkaren, du hittar dem längre ner på den här sidan.
 • 5. Boka kurs i Kunskapsportalen

  Den som beställer och bokar kurs är beställningsansvarig och registrerar kursdeltagare i portalen. Beställningsansvarig får ett mejl om hur det gått på kursen för medarbetaren. Medarbetaren kan också hämta ut intyget efter godkänd kurs.

 

Viktigt om Grundkurs Spår- och Tunnelbehörighet Kat X9⬇️

Innan bokning av deltagare på Grundkurs Spår- och Tunnelbehörighet Kat X9 måste både behörighet och trafikmedicinsk hälsoundersökning vara godkända. Boka därför INTE in en kurs innan du fått svar från trafikförvaltningen att företaget är godkänt och registrerat. Säkerställ att läkarutlåtandet hinner komma innan kursstart. Om något av dessa saknas vid kursstart får deltagaren tyvärr inte delta, men full kursavgift debiteras för bokad plats oavsett om du blir godkänd eller ej.

Alla aktuella blanketter du behöver

Strukton har både tekniska och icketekniska utbildningar för Trafikförvaltningens och Trafikverkets spåranläggningar. Innan bokning av deltagare på Grundkurs Spår- och Tunnelbehörighet Kat X9 måste både behörighet och trafikmedicinsk hälsoundersökning vara godkända.