Helene Lundholm jobbar som distriktschef i distrikt nord. Just nu arbetar Helene med att etablera vårt kontrakt Holmsund-Boden som startar i höst.

Vad arbetar du med?

Jag arbetar som distriktschef i distrikt nord. En stor del av mitt arbete just nu består av etableringen av kontraktet Holmsund-Boden S inkl. tvärbanor som startar 2 september. Detta innebär att en ny organisation ska byggas upp och jag ska samordna och ansvara för mer- och nyförsäljning inom distriktet. Jag har även övergripande ansvar för att kontraktet styrs i enlighet med Struktons affärsstrategi, processer och värdegrund. Min roll omfattar även framdrift av affärer i form av reinvesteringsförslag samt att bygga upp en orderstock genom att delta i anbudsarbetet, resurssättning i nya uppdrag. Som distriktschef arbetar jag också med ekonomiuppföljning, budget, prognoser och omvärldsbevakning.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

Jag börjar min dag med att kolla min mail och intranätet om det har hänt något. Läser kontraktshandlingar och försöker fokusera på de områden där jag vet att vi tvister gällande tolkningar i mitt förra jobb samt även fokus på skillnader. Resonerar med Platscheferna angående rekryteringar och olika kandidater. Uppdaterar presentationsmaterial inför anbudsgenomgång och möten med andra involverade.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att det är så varierande, många kontaktytor så många med olika kompetenser att bolla frågor med. Det bästa med mitt jobb är även de utvecklingsmöjligheter som finns och att jag ständigt lär mig något nytt.

Vad skulle du säga till den som funderar på att söka sig till branschen?

Järnvägsbranschen är verkligen på frammarsch. Det är även det miljövänliga alternativet för att minska miljöpåverkan från transportsektorn och här kan man verkligen göra en personlig insats. Jag har dessutom bara träffat trevliga, roliga och kunniga människor som jag har jobbat med inom branschen. Ingen dag är den andra lik och man lär sig ständigt något nytt och utvecklas.

Kom och jobba med oss!

Här hittar du alla tjänster vi rekryterar till just nu.

Lediga jobb

Nyfiken på fler av våra roller?

Här kan du ta del av fler av våra medarbetares berättelser.

Fler berättelser