Lovisa är eltekniker och hennes arbete genomförs generellt på natten.

Vad arbetar du med?

Jag arbetar som eltekniker på Trafikverkets anläggningar. Som eltekniker sköter jag de underhållet som krävs för att tågen ska få ström, värme i växlarna och jag gör även underhållsbesiktningar för att se till att anläggningen är säker.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

Jag arbetar oftast under natten då mycket av arbetet jag gör kan inte göras under dagtid. Arbetspasset börjar med att vi går igenom vad som ska göras och planerar arbetsdagen och om det dykt upp något akut som måste prioriteras. Därefter åker vi ut till spåret och gör det arbete som ska utföras, viktigast är att spåret är avstängt och att arbetsplatsen är säker. Arbetet som utförs kan vara allt ifrån rengöring av sektionsisolatorer till att behöva byta ut en isolator. Det som ska utföras kan ta allt ifrån fem minuter till fyra timmar, det beror helt enkelt på vad som ska göras.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att jag får vara lösningsorienterad och kreativ, ibland kan vi inte göra som det står i böckerna och då får vi komma på egna lösningar och tänka utanför boxen. Varje situation är unik på sitt sätt och kräver därmed en egen lösning.

Vad skulle du säga till den som funderar på att söka sig till branschen?

Detta är en spännande och lärorik bransch där det händer mycket och man lär sig av varandra. Om du gillar att jobba i team kommer du att trivas väldigt bra. Järnvägsbranschen är även en samhällsviktig bransch vilket gör det ännu roligare att arbeta inom den.

Kom och jobba med oss!

Här hittar du alla tjänster vi rekryterar till just nu.

Lediga jobb

Nyfiken på fler av våra roller?

Här kan du ta del av fler av våra medarbetares berättelser.

Fler berättelser