Alla artiklar

Strukton vinner underhållskontrakt gällande banorna i Östergötland och östra Småland

Strukton vinner underhållskontraktet gällande banorna i Östergötland och östra Småland. Uppdragsgivare är Trafikverket och kontraktet sträcker sig från oktober 2023 till september 2028 med möjlighet till 2 optionsår. Kontraktet är totalt värt 612 miljoner kronor över dessa sju år.

– Det är med oerhörd glädje jag mottog Trafikverkets tilldelningsbeslut. Efter lite stolpe ut den senaste tiden känns det bra att marginalerna är på vår sida. Tillsammans kommer vi leverera en fantastisk anläggning till kunderna, säger Johan Oscarsson, Vd Strukton Rail AB.

Anläggningen omfattar cirka 555 000 spårmeter järnväg på sträckningarna. Entreprenaden innefattar förebyggande och avhjälpande underhåll.

–  Jag är mycket glad och förväntansfull över att få ta hand om detta kontrakt. Det är banor som jag är mycket bekant med och jag gillar verkligen miljön, det känns lite som att komma hem. Jag vill tacka alla som har varit med att ta fram detta skarpa anbud, ett riktigt bra arbete. Det ska bli mycket roligt att få etablera och bemanna kontraktet, säger Joakim Ahlström, Distriktschef i området.

Nu löper den s.k. avtalsspärren på 10 dagarna innan kontrakt kan tecknas.